//
Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ Απρίλης-Μάης 2007

ΣΧΟΛΙΑ, Απρίλης – Μάης 2007, εφ. 100-101

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ….
Ο κύριος «Καραμανλής ή τανκς» ξαναχτύπησε. Για την ακρίβεια ύψωσε το λάβαρο της ορθοδοξίας. Με αφορμή την παρουσίαση της μουσικής σύνθεσης «Ακουλουθία εις κεκοιμημένους» στην αρχιεπισκοπή θυμήθηκε να δηλώσει ότι ήταν αντιστασιακός, κομμουνιστής και χριστιανός. Υπεραπίστηκε το κρυφό σχολειό και κατηγόρησε όσους υποστηρίζουν ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ήταν μύθος υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά γίνονται επίτηδες για να φύγει απο την εθνική μνήμη η 25η Μαρτίου. Δεν ντράπηκε καθόλου να υπερασπιστεί και τον Χριστόδουλο γιατί λέει κάθε φορά που μιλάει τον αντιμετωπίζουν με λάσπη. Ξέχασε όμως να σχολιάσει την δήλωση του Χριστόδουλου, όταν τον ρώτησαν τι γνώμη έχει για το κάψιμο των βιβλίων απο τους χρυσαυγίτες, ότι δεν είδε τίποτα. Όπως και στην χούντα που διάβαζε και δεν είχε πάρει χαμπάρι για το τι γινόταν. Και κατέληξε ο μεγάλος Μίκης λέγοντας ότι πρέπει να σεβόμαστε το σύνταγμα και ότι είναι φασιστική άποψη να λέμε ότι δεν εφαρμόζεται. Επίσης πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς. Και δύο είναι οι μεγάλοι θεσμοί στην Ελλάδα, του προέδρου της δημοκρατίας και του αρχηγού της εκκλησίας. Και όταν μιλάμε για αυτούς θα πρέπει πρώτα να πλένουμε το στόμα μας. Κλείνοντας μάλιστα εδώ αυτό το παραλήρημα μας υπενθύμησε ότι πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς για τους οποίους αυτός και η γενιά του πέθαναν. Δικαίωμα του Μίκη και οποιουδήποτε Μίκη να πιστεύει ότι θέλει, να κάνει το άσπρο μαύρο, να βάζει ψευτοδιλήμματα, να ζει με μύθους για τον Π. Π. Γερμανό και να πλένει το στόμα του όταν μιλά για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Χριστόδουλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαγράψουμε την ιστορία επειδή αυτός αποφάσισε να δηλωσει χριστιανοκομμουνιστής και να φτιάχνει έργα για τους αγίους.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ
Σύμφωνα με έκθεση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας για το μελλοντικό στρατηγικό πλαίσιο που θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ένοπλες δυνάμεις αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι μέχρι το 2035 θα υπάρχουν όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού (καταστρέφουν όλα τα συστήματα επικοινωνίας) όπλα νετρονίων (καταστρέφουν ζωντανούς οργανισμούς αλλά όχι κτίρια), μικροτσίπ πληροφοριών που θα εμφυτέυονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο καθώς και η δυνατότητα χρήσης χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων μέσω μη επανδρωμένων οχημάτων. Όλα αυτά όμως γιατί; Λόγω του αυξανόμενου χάσματος μεταξύ των μεσαίων τάξεων και των υπερπλουσίων, η έκθεση αναφέρει ότι οι μεσαίες τάξεις ενδέχεται να αναδειχθούν σε επαναστατικό παράγοντα αναλαμβάνοντας το ρόλο που απέδιδε ο Μάρξ στο προλεταριάτο. Στην επόμενη τριακονταετία το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζεί σε αστικά περιβάλλοντα ενώ το 87% των νέων κάτω των 25 θα ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η αυξανόμενη μετανάστευση, οι δημογραφικές πιέσεις (132% αύξηση στη Μ. Ανατολή) σε συνδυασμό με τη φτώχεια, την ανεργία και την ένταση Ισλάμ-Δύσης δημιουργούν την εκρηκτική εικόνα του μέλλοντος. Το αστικό κράτος φοβάται όπως φαίνεται απο την έκθεση αυτή τον κομμουνισμό, η αριστερά όμως ακόμη κοιμάται….

ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ
15 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν ήδη μεταφέρει στο εθνικό τους δίκαιο την συνθήκη Προυμ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία επιβάλλει τους οπλοφόρους αστυνομικούς ως αναγκαίο μέτρο για την ασφάλεια των αερομεταφορών απο τρομοκρατικές απειλές. Αφήνει δε στη διακριτική ευχέρεια των αρχών του κάθε κράτους πότε και κάτω απο ποιές προυποθέσεις οι εναέριοι μπάτσοι θα μπορούν να κάνουν χρήση των όπλων τους. Εκτός όμως απο τους εναέριους μπάτσους θα εφαρμόζεται πλέον η αρχή της διαθεσιμότητας για απευθείας-χωρίς δικαστικό έλεγχο-ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων για άτομα που θεωρούνται ύποπτα, θα δημιουργηθεί τράπεζα DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων, και το σημαντικότερο θα είναι η διευκόλυνση των διασυνοριακών αστυνομικών επιχειρήσεων και το φακέλωμα χιλιάδων ατόμων που παίρνουν μέρος σε διακρατικές διαδηλώσεις.

Advertisements

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρχείο

Aπό εδώ μπαίνετε στο site της KOKKINHΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

web counter

Blog Stats

  • 36,587
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: